Srbija i Severna Makedonija u borbi protiv iregularnih migranata: Zajednička akcija rešava problem

Na sastanku je konstatovano da migranti u dve države ulaze iz zemalja Evropske unije

13.11.2023. 15:00
  • Podeli:
pripadnici mup pronašli iregularne migrante, iregularni migranti - 3 nov 2023 - TANJUG OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE-6546636d8e205.webp Foto: Tanjug OMK MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas, na marginama 24. Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi (PCC SEE), sa ministrom unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliverom Spasovskim o saradnji dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, s posebnim akcentom na suzbijanje iregularnih migracija.

Gašić i Spasovski istakli su da ni jedna država sama ne može da reši problem iregularnih migracija i da je stoga neophodno da države reaguju jedinstveno u cilju pronalaženja najboljeg odgovora na ovaj izazov, navodi se u saopštenju MUP-a.

Na sastanku je konstatovano da migranti i u Srbiju i u Severnu Makedoniju ulaze iz zemalja Evropske unije, zbog čega je neophodno pronaći adekvatno rešenje za njihov povratak u zemlje porekla. 

Gašić je podvukao da je suzbijanje iregularnih migracija jedan od strateških prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova i da Srbija od kraja oktobra ove godine, sprovodi odlučnu akciju usmerenu na suzbijanje iregularnih migracija i očuvanje bezbednosti građana. 

Ministar Spasovski je istakao da zajedničke patrole sa pripadnicima Fronteksa daju rezultate i ukazao da je tokom ove godine u Severnoj Makedoniji zabeleženo smanjenje iregularnih migracija za čak 50 odsto.

Zajedničke patrole graničnih policija dve zemlje daju dobre rezultate, ocenili su Gašić i Spasovski i dogovorili dalje korake ka unapređenju saradnje u ovoj oblasti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()