Stevandić: Nasilne demonstracije poslednja šansa onima kojima smeta srpska stabilnost

Svest naroda u Srbiji sve više se okreće ka državotvornom obliku razmišljanja

25.12.2023. 15:19
  • Podeli:
Tan2023-09-2013485884_6 nenad stevandić foto rade prelić-654807d9cc1d7.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da demonstracije praćene nasiljem u Srbiji predstavljaju poslednju šansu onih kojima smeta srpska stabilnost, jaka država i ekonomija, te transformacija zemlje geopolitičkog lidera regiona.

Stevandić je naveo da demonstracije koje su u Srbiji trebalo da destabilizuju državu, omoguće nasilno zauzimanje institucija i proglašavanje pobede onih koji su izgubili izbore, predstavljaju ponašanje koje je prepoznato u Republici Srpskoj kao nešto što je loše.

"Ali, van nas to je poslednja šansa svih onih kojima smeta srpska stabilnost, jaka država, opremanje vojske, stabilna ekonomija i formiranje geopolitičkog lidera regiona. Prema tome, to je njima poslednja šansa da to prekinu i da dobiju poslušničku Srbiju koja rastura fabrike, vlastitu vojsku i sledi političku agendu geopolitičkih centara moći", istakao je Stevandić.

On je naveo da je potpuno jasno da organizatori protesta više nemaju vremena, da će praviti brojne greške, a da se svest naroda u Srbiji sve više okreće ka državotvornom obliku razmišljanja.

"Potpuno sam siguran da su ovo ključni dani za Srbiju u narednih nekoliko dana. Ili država ili provincija", istakao je Stevandić u izjavi za Srnu.

Odgovarajući na pitanje o navodima o glasačima iz Republike Srpske koji su glasali na izborima u Srbiji, Stevandić je rekao da je i to deo iste agende zavađanja Srba.

"To je targetiranje nas iz Republike Srpske jer smo postali faktor. Kako mi utičemo na izbore u Srbiji? To što mi govorimo, to su reči obrazovanih i ozbiljnih ljudi koje se dopadaju mnogima ljudima u Srbiji i onda to što mi kažemo utiče na izbornu volju građana, a pogotovo kada nas neko napadne kao što su nas napali, da kažemo, ti drugosrbijanski agenti ili taj ideloški centar 'kruga dvojke' to je stvorilo veliki odgovor Srbije. Zato su izbori takvi, tako da je moć Republike Srpske velika", rekao je Stevandić, navodeći da se u Srbiji dobro razume ono što se izgovori u Republici Srpskoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()