Sud u Prištini kaznio Dejanovića: Novčana kazna i osam meseci zatvora zbog nereda u Zvečanu

Dejanović je dobio i novčanu kaznu od 10.000 evra

16.10.2024. 12:20
  • Podeli:
AA-20230530-31285898-31285897-KOSOVO_U_ZVECANU_ODRZAN_MIRNI_PROTEST_GRADANA-64760fa14ccf5.webp Foto: Anadolija

Lazar Dejanović iz Zvečana osuđen je danas u osnovnom sudu u Prištini na 8 meseci zatvora i novčanu kaznu od 10.000 evra nakon što je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice za krivična dela "napad na službeno lice" i "učestvovanje u gomili koja čini krivična dela i huliganstvo" tokom protesta Srba u Zvečanu u maju prošle godine.

Advokat Lazara Dejanovića, Ljubomir Pantović izjavio je nakon izricanja presude da je odbrana, uzimajući u obzir okolnosti, sklopila sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom.

"Izrečene su kazne, za jedno delo 8 meseci zatvora, za drugo novčana kazna", rekao je  Pantović.

Lazar Dejanović uhapšen je 19. juna ove godine na punktu tzv. kosovske policije na Bistričkom mostu, na putu Kosovska Mitrovica - Leposavić i od tada je u zatvoru.

Do protesta na severu AP KiM u maju prošle godine došlo je nakon što je tzv. kosovska policija 25. maja nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()