Sud u Skoplju odlučio da ne izruči Ramadanija

Dačić je nedavno rekao da očekuje da će Severna Makedonija izručiti Srbiji bivšeg pripadnika tzv. OVK Bljerima Ramadanija

09.08.2024. 16:51
  • Podeli:
makedonska policija profimedia-0482670261-656f29775213f.webp Foto: Profimedia

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore tzv. Kosova saopštilo je da je veće Osnovnog krivičnog suda u Skoplju odlučilo da ne izruči bivšeg pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Bljerima Ramadanija.

"Podsećamo da je 17. jula 2024. godine na graničnom prelazu Jažinca/Globočica naš državljanin g. Bljerim Ramadani, bivši pripadnik OVK, na osnovu naloga za hapšenje Srbije koji je nedavno raspisao INTERPOL. Ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju za javnost saopštava da će Ramadani nastaviti boravak u kućnom pritvoru u Skoplju do pravosnažne presude Vrhovnog suda Republike Severne Makedonije", napisali su iz Ministarstva na Fejsbuku.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je nedavno da očekuje da će Severna Makedonija izručiti Srbiji bivšeg pripadnika tzv. OVK Bljerima Ramadanija.

"Ako neko zaista želi da se bori protiv ratnih zločina, ako postoje dokumentovane optužbe i optužnice, onda mi naravno očekujemo da oni budu izručeni da odgovaraju za zločine", poručio je Dačić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()