Abas: SAD su posle veta u UN postali saučesnici u "izraelskim ratnim zločinima"

Predsednik je opisao američku poziciju kao agresivnu i nemoralnu, kao flagrantno kršenje svih humanitarnih principa i vrednosti

09.12.2023. 14:18
  • Podeli:
gaza_sjeverna koreja_anadolija -6568c76ce3b08.webp Foto: Anadolija

Predsednik Palestinske uprave Mahmud Abas izjavio je danas da je veto Sjedinjenih Američkih Država na rezoluciju Saveta bezbednosti UN kojom se zahteva humanitarni prekid vatre u Gazi, Amerikance učinio saučesnicima u onome što je opisao kao ratne zločine protiv Palestinaca.

"Predsednik je opisao američku poziciju kao agresivnu i nemoralnu, kao flagrantno kršenje svih humanitarnih principa i vrednosti, i smatra SAD odgovornim za krvoproliće palestinske dece, žena i staraca u Pojasu Gaze", navodi se u saopštenju Abasove kancelarija.

On je potez SAD u Savetu bezbednosti UN pripisao američkoj "sramnoj politici koja podržava (izraelsku) okupaciju i brutalnu agresiju Izraela na palestinski narod", prenela je palestinska agnecija VAFA. 

"Ta politika SAD ih čini saučesnicima u zločinima genocida, etničkog čišćenja i ratnih zločina koje su izraelske okupacione snage počinile nad Palestincima u Gazi, na Zapadnoj obali i Jerusalimu", rekao je Abas. 

Foto: Tanjug/AP Photo/Amr Nabil

On je upozorio da je takva politika "postala opasna za svet, predstavljajući pretnju međunarodnom miru i bezbednosti".

Abas je naglasio da će država Palestina zauzeti čvrst stav u odgovoru na razvoj događaja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()