Agencija UN: 45.000 trudnica i 68.000 dojilja u Gazi nema dovoljno hrane

Ograničen pristup odgovarajućoj prenatalnoj i postnatalnoj nezi povećava hitnost pomoći

17.12.2023. 19:25
  • Podeli:
gaza_rezolucija_szo_anadolija -6574124297f29.webp Foto: Anadolija

Agencija Ujedinjenih nacija za seksualno i reproduktivno zdravlje (UNFPA) saopštila je da 45.000 trudnica i 68.000 dojilja u Pojasu Gaze nema dovoljno hrane.

"To ih stavlja u povećan rizik od anemije, preeklampsije, krvarenja i smrti, a njihov plod dovodi u rizik od niske porođajne težine, pa i smrti", navodi se u saopštenju ove organizacije na Instagramu.

Ograničen pristup odgovarajućoj prenatalnoj i postnatalnoj nezi povećava, kako se dodaje, hitnost pomoći.

"Očajnički nam je neophodno humanitarno primirje sada, kako bismo dostavili hranu i ostalu pomoć svim stanovnicima Pojasa Gaze kojima je to potrebno", dodali su iz UNFPA.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()