Aktivista zapalio ruku na terenu Lejver kupa

Na Lejver kupu igraju selekcije Evrope i Ostatka sveta, a u trenutku istrčavanja na teren igrao se meč između Cicipasa i Švarcmana

23.09.2022. 18:43
  • Podeli:
aktivista_lejver kup_Tanjug-1663951403723.webp Foto: AP Photo/Kin Cheung/Tanjug

Jedan navijač ili preciznije rečeno aktivista u borbi protiv klimatskih promena upao je na teren tokom meča Lejver kupa između Stefanosa Cicipasa i Dijega Švarcmana i "zapalio" ruku u znak protesta.

On je"pobegao" obezbeđenju, a na majici koju je nosio mogle su se pročitati samo tri reči: "Okončajte privatizaciju Velike Britanije".

Na Lejver kupu igraju selekcije Evrope i Ostatka sveta, a prvog dana takmičenja Evropa je povela 2:0.

Prvo je Kasper Rud savladao Džeka Soka 6:4, 5:7, 10:7, dok je Cicipas nadigrao Švarcmana 6:2, 6:1.

Kasnije večeras sastaju se Endi Marej i Aleks De Minor, dok od 21.30 počinje dubl u kojem će se Rodžer Federer oprostiti od aktivnog igranja tenisa.

Švajcarac će zajedno sa Rafaelom Nadalom igrati protiv Soka i Frensisa Tijafoa.

U timu Evrope je i Novak Ðoković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()