Američki mediji: Ukrajina propustila šansu za mirovne pregovore sa Rusijom

Američki list ističe da je situacija u Ukrajini u ovom trenutku mnogo gora nego pre godinu dana.

07.11.2023. 14:08
  • Podeli:
krivi rog ukrajina reuters-64fb44427a2d2.webp Foto: Reuters

Ukrajina je propustila šansu da sa Rusijom pregovara kada je imala izglede za povoljan ishod po sebe, ocenjuje "Vašington post".

Mogućnosti za sporazumno rešenje, povoljno za Ukrajinu, ako su ikada postojale, sigurno su zatvorene, jer Rusija na događanja na bojnom polju gleda iz ugla svoje tehnološke nadmoći i dugoročne prednosti u ljudstvu, navedeno je u tekstu.

Američki list ističe da je situacija u Ukrajini u ovom trenutku mnogo gora nego pre godinu dana.

Ukrajinske oružane snage su iscrpljene, zalihe oružja su na izmaku. Osim toga, zapadna društva su u vezi sa podrškom kijevskom režimu sve polarizovanija, navodi "Vašington post".

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine trebala je da sačuva političku podršku Kijevu, koji je želeo da dokaže da može da vrati izgubljene prostore.

Ali sada, pristalice Ukrajine prinuđene su da koriste suprotne argumente – da tvrde da je Kijevu potrebna pomoć na neodređeno vreme da bi izbjegao konačni poraz, zaključuje američki list.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()