Američki novinar Herš: U svetu raste nezadovoljstvo Bajdenom, Netanijahuom i Zelenskim

Mešanje Bajdena u sukobe u Ukrajini i Pojasu Gaze Herš je nazvao katastrofalnim

26.01.2024. 12:01
  • Podeli:
Džozef Bajden_Volodimir Zelenski_Foto Reuters-63f3b9dae1b8e.webp Foto: Reuters

Američki predsednik Džozef Bajden se zbog svoje ratoborne spoljne politike našao u istom nepopularnom društvu sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom i Vladimirom Zelenskim, dok istovremeno u svetu raste poštovanje prema predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i predsedniku Kine Si Đinpingu, izjavio je poznati američki novinar Simor Herš.

„Bajdenova podrška Ukrajini i Izraelu u njihovim ratovima i nedavna odluka da napadne Hute u Jemenu stavili su ga u isti koš sa dvojicom lidera, Bibijem Netanijahuom i Vladimirom Zelenskim, koje veliki deo sveta sve više osuđuje. Ironija Bajdenovog predsednikovanja ogleda se u rastućem poštovanju izvan Zapada prema Putinu i Si Đinpingu“, napisao je Herš u članku na onlajn platformi „Sabstek“.

Mešanje Bajdena u sukobe u Ukrajini i Pojasu Gaze Herš je nazvao katastrofalnim, a odluku o bombardovanju Huta – znakom „političke panike“.

Vazdušnim i pomorskim napadima Sjedinjene Američke Države pokušavaju da nateraju šiitski pokret „Ansar Alah“, koji vlada u severnom Jemenu, da prestane da gađa brodove kao odgovor na izraelsku operaciju na palestinskim teritorijama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()