Armata stigla u Ukrajinu: Rusi počeli da koriste najnovije tenkove za gađanje ukrajinskih položaja

T-14 Armata je tenk specifičan po tome što se članovi posade nalaze u oklopnoj kapsuli u prednjem delu, ima kombinovani višeslojni oklop i top kalibra 125 milimetara, koji može da koristi vođene rakete dometa od osam kilometara

25.04.2023. 11:02
  • Podeli:
Parada_Dan pobede_Moskva_tenk_T-14 Armata_Foto Tanjug_AP Photo_Alexander Zemlianichenko-644795f9cd242.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Alexander Zemlianichenko

Oružane snage Rusije počele su da koriste najnovije tenkove T-14 Armata za gađanje ukrajinskih položaja, prenose RIA Novosti pozivajući se na upućeni izvor.

Agencija navodi da su ruske trupe počele da koriste najnovije tenkove Armata za otvaranje vatre na ukrajinske položaje, ali da ti tenkovi još nisu učestvovali u direktnim ofanzivnim operacijama.

Izvor agencije je rekao da su tenkovi T-14 Armata dobili dodatnu bočnu zaštitu od protivtenkovske municije.

Tenkovi Armata su u borbenim uslovima prvi put testirani u Siriji. Taj tenk je specifičan po tome što se članovi posade nalaze u oklopnoj kapsuli u prednjem delu tenka.

Armata ima kombinovani višeslojni oklop, a glavno naoružanje je top 2A82-1M kalibra 125 milimetara, koji može da koristi vođene rakete dometa od osam kilometara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()