Autobus se survao u provaliju sa visine od 30 metara: Najmanje 16 poginulih, još 8 osoba kritično

Prema prvim izveštajima, pokvarile su se kočnice na vozilu

06.12.2023. 08:56
  • Podeli:
saobraćajna nesreća, autobus, filipini - 6 dec 2023 - Iloilo City Disaster Risk Reduction and Management Office - Urban Search and Rescue Unit via AP Tanjug-65702825094b3.webp Foto: Iloilo City Disaster Risk Reduction and Management Office - Urban Search and Rescue Unit via AP/Tanjug

Najmanje 16 ljudi je poginulo na Filipinima kada su autobusu koji ih je prevozio otkazale kočnice, nakon čega se srušio sa litice u centralnoj provinciji Antik, saopštile su danas  lokalne vlasti.

Osam osoba je u kritičnom stanju u bolnicama, dok je četvoro stabilno, rekao je lokalni guverner medijima, prenosi Rojters. Broj poginulih koji je zvanično potvrđen je manji od 28, koliko su ranije objavili lokalni mediji, navodi britanska agencija.

Autobus sa desetinama putnika iz provincije Iloilo išao je u utorak po podne za grad Kulasi u provinciji Antik, kada su mu se pokvarile kočnice na putu, posle čega je ​​pao sa visine od 30 metara u provaliju, saopštile su vlasti.

Operacije spasavanja su zaustavljene nakon što su sva vidljiva tela na licu mesta  izvučena, saopštila je pokrajinska vlada.

Ukupan broj putnika, koji je prvobitno procenjen na 53, tek treba da bude potvrđen, dodaje se u saopštenju.

Filipini su poznati po slaboj regulativi javnog prevoza i loše održavanim putevima, navodi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()