Bajden posle pokušaja ubistva Trampa: Nema mesta za ovakvo nasilje u Americi

Osim dvoje smrtno stradalih, jedna osoba je u kritičnom stanju

14.07.2024. 03:04
  • Podeli:
džozef džo bajden, 13 jul 2024 - foto Reuters-66932362cc1a4.webp Foto: Reuters

Američki predsednik Džozef Bajden osudio je pucnjavu na skupu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u Pensilvaniji i poručio da "u Americi nema mesta za takvu vrstu nasilja".

"To je bolesno, to je jedan od razloga zašto moramo da ujedinimo ovu zemlju. Ne smemo da dozvolimo da se ovo događa", rekao je Bajden, prenosi AP.

On je dodao da pokušava da stupi u kontakt sa Trampom i da je čuo da je on sada dobro posle pucnjave na republikanskom mitingu.

"Svi moraju da osude to. Svi", rekao je Bajden.

Osoba za koju se sumnja da je pucala na republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa na mitingu u Pensilvaniji je ubijena, a u incidentu je poginula i  jedna osoba iz publike, rekao je danas za AP okružni tužilac Okruga Batler.

Kako je naveo, osim dvoje smrtno stradalih, jedna osoba je u kritičnom stanju.

Istovremeno, više izvora iz bezbednosnih službi reklo je za CNN da je osoba koja je pucala na mitingu "neutralisana".

Trampova kampanja prethodno je saopštila da je bivši predsednik "dobro" nakon što je izveden sa bine na mitingu u Batleru u Pensilvaniji posle pucnjave.

Tajna služba je u saopštenju navela da je "bivši predsednik bezbedan".

Tramp je izveden je sa bine na predizbornom mitingu u gradu Batler u saveznoj državi Pensilvaniji, nakon što je pao na zemlju kada su se začuli zvuci nalik na pucnje i krici.

Pucnjava na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa tokom predizbornog skupa u Pensilvaniji istražuje se kao pokušaj ubistva, kažu policijski zvaničnici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()