Bajden potpisao zakon da se skine oznaka tajnosti u vezi sa poreklom korone

Bajden je rekao da deli cilj Kongresa da se objavi što je moguće više informacija o poreklu kovida 19.

21.03.2023. 08:33
  • Podeli:
Bajden_auto_Wikimedia.jpg Foto: The White House/Wikimedia

Oznaka tajnosti sa informacija kojima raspolaže SAD u vezi sa poreklom kovida 19 po svoj prilici biće uskoro skinuta. Taj zakon je potpisao američki predsednik Džo Bajden, a kojim zahteva od direktora Nacionalne obaveštajne službe Avrila Hainesa da skine oznaku tajnosti sa informacija u vezi sa poreklom kovida 19, saopštila je Bela kuća. 

Bajden je rekao da deli cilj Kongresa da se objavi što je moguće više informacija o poreklu kovida 19. 

Međutim, Bajden je istakao da će njegova administracija imati na umu nacionalnu bezbednost kada se bude odlučivalo šta će biti objavljeno u javnosti, preneo je Rojters.

 „U sprovođenju ovog zakona, moja administracija deklarisaće i podeliti onoliko informacija koliko je moguće, u skladu sa mojim ustavnim ovlašćenjima da štitim otkrivanje informacija koje bi štetile nacionalnoj bezbednosti“, naveo je Bajden u saopštenju. 

Predlog zakona je jednoglasno usvojen u Senatu i Predstavničkom domu pre slanja u Belu kuću. 

Vol strit džurnal izvestio je prošlog meseca da je ministarstvo energetike SAD procenilo da je pandemija verovatno nastala zbog curenja virusa iz kineske laboratorije u Vuhanu.

Peking je demantovao takvu procenu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()