Bajden već odredio naslednika: Nakon povlačenja obelodanio kome će dati podršku

Predsednik SAD Džozef Bajden povukao se danas iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima u 5. novembra.

21.07.2024. 20:56
  • Podeli:
Kamila Haris i Džo Bajden-669d52c6afdce.webp Foto: EPA-EFE

Američki predsednik DŽozef Bajden podržao je danas, nakon što se povukao iz predsedničke trke, popredsednicu SAD Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata na prerdsedničkim izborima, gde bi se suprotstavila republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu.

"Moja prva odluka kao stranačkog kandidata 2020. bila je da izaberem Kamalu Haris za svog potpredsednika. I to je bila najbolja odluka koju sam doneo. Danas želim da ponudim punu podršku da Kamala bude kandidat naše stranke ove godine. Demokrate – vreme je da se okupimo i pobedimo Trampa. Uradimo to", napisao je Bajden na X platformi.

Predsednik SAD Džozef Bajden povukao se danas iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima u 5. novembra.  

Bajden je u pismu na platformi X poručio da veruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsednika do kraja mandata.

On je rekao da će se kasnije u toku nedelje obratiti naciji da bi pružio više detalja o svojoj odluci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()