Bajdenov sin će se izjasniti krivim po dve tačke federalne optužnice

Predsednikov sin bi trebalo da dobije oko dve godine uslovne kazne

20.06.2023. 16:05
  • Podeli:
Tan2023-04-1418181766_5 Hanter Bajden Tanjug Patrick Semansky-644649039dad6.webp Foto: Tanjug/Patrick Semansky

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, izjasniće se da je kriv po dve tačke federalne optužnice, saopštilo je danas Ministarstvo pravde SAD.

Bajdenov sin će priznati krivicu po dve tačke koje se odnose na poreske prekršaje, piše u sudskom podnesku u Delaveru, prenosi CNN.

Prema dogovoru, Bajden je takođe ušao u pretpretresni postupak za nelegalno posedovanje oružja.

Optužbe protiv Hantera podigao je Dejvid Vajs, američki tužilac iz Delavera, koga je zaposlio bivši predsednik Donald Tramp.

Hanter je u decembru 2020. godine rekao da je kancelarija Vajsa istraživala njegov poreski prekršaj, ali je negirao da je uradio nešto protivzakonito.
Vajsova istraga je inicijalno bila usmerena na potencijalne poreske prekršaje i pranje novca tokom poslovanja u inostranstvu, posebno u Kini, rekli su izvori za Rojters.

Istraga je počela 2018. godine, prema navodima američkih medija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()