Bardela može samo da žali: Neprirodni savezi gurnuli Francusku u zagrljaj krajnje levice

Navedeno je i da je predsednik Makron gurnuo zemlju ka "neizvesnosti i nestabilnosti"

07.07.2024. 23:15
  • Podeli:
žordan bardela, 1 jul 2024 - foto AP Photo Aurelien Morissard Tanjug-6682439481d98.webp Foto: AP Photo/Aurelien Morissard/Tanjug

Žordan Bardela, lider krajnje desničarske stranke Nacionalno okupljanje (RN), koja je zauzela treće mesto na parlamentarnim izborima u Francuskoj, poručio je večeras da su izborni rezultati rezultat "neprirodne alijanse" koja je Francusku gurnula u zagrljaj krajnje levice.

On je u prvom obraćanju pristalicama nakon objavljivanja rezultata kritikovao "neprirodnu“ i "nečasnu alijansu“ koja je, kako je rekao, "lišila francuski narod“ pobede Nacionalnog okupljanja.

"Večeras ovi savezi bacaju Francusku u zagrljaj krajnje levice Žana Luka Melanšona“, rekao je Bardela.

On je podsetio da je Nacionalno okupljanje postiglo najbolji rezultat na evropskim izborima i u prvom krugu parlamentarnih izbora i da je sada udvostručio broj poslanika.

"To je kamen temeljac sutrašnje pobede“, rekao je Bardela.

Ocenio je i da je predsednik Makron gurnuo zemlju ka "neizvesnosti i nestabilnosti".

Prema prvim projekcijama nakon zatvaranja birališta u Francuskoj, na prvom mestu se nalazi levičarska koalicija Novi narodni front, koja bi mogla da osvoji između 180 i 215 mesta u parlamentu.

Centristička koalicija koju predvodi predsednik Emanuel Makron mogla bi da osvoji  između 150 i 180 mesta.

Krajnje desničarska koalicija Nacionalno okupljanje Marin Le Pen i Bardele nalazi na poslednjem mestu uz očekivanih 120-150 mesta, prema anketi IFOP-a, prenosi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()