BBC otkriva: Pristalice Trampa lažnim fotografijama podstiču crnce da glasaju za republikance

Veštačka inteligancija navodno podstiče "strateški narativ" koji je osmišljen da prikaže da je Tramp popularan u crnačkoj zajednici

04.03.2024. 11:18
  • Podeli:
tim skot, donald tramp, 20 feb 2024 - profimedia-65e59fd48864d.webp Foto: Profimedia

Pristalice bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa generišu pomoću veštačke inteligencije lažne slike crnih glasača koji navodno podržavaju Trampa i dele te fotografije na mrežama kako bi podstakli Afroamerikance da na predstojećim predsedničkim izborima glasaju za republikance, piše BBC.

Taj medij navodi da je otkrio desetine lažnih fotografija koje prikazuju Afroamerikance kako pružaju podršku bivšem predsedniku, ali dodaje da za sada nema dokaza koji direktno povezuju te slike sa Trampovom kampanjom.

Suosnivač organizacije Black Voters Matter, grupe koja podstiče Afroamerikance da izađu na izbore, izjavio je da lažne gotografije Trampa okruženog svojim pristalicama iz zajednice Afroamerikanaca podstiču "strateški narativ" koji je osmišljen da prikaže da je Tramp popularan u crnačkoj zajednici.

Slike koje je generisala veštačka inteligencija koje je otkrio BBC, po svemu sudeći kreiraju i dele birači, pristalice republikanaca, navodi BBC i dodaje da je među njima je Mark Kej i njegov tim koji vode jednu radio emisiju na konzervativnoj radio stanici na Floridi.

Oni su kreirali fotografiju nasmejanog Trampa orkuženog Afroameruikancima i podelili je na Fejsbuk profilu Marka Keja, koji ima više od milion pratilaca, navodi BBC.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()