Beba, dečak i devojčica preživeli 150 sati pod ruševinama, otac nije uspeo da spasi ćerku

U zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju stradalo je najmanje 28.192 ljudi

12.02.2023. 13:43
  • Podeli:

Spasilački timovi u Turskoj, sedmog dana potrage, ispod ruševina pronalaze preživele posle razornih zemljotresa koji su u ponedeljak pogodili Tursku i Siriju.

Devojčica od 10 godina izvučena je iz ruševina u južnoj turskoj pokrajini Hataj, 147 sati nakon potresa u toj oblasti, saopštila je istanbulska opština.

Na snimku koji je opština prosledila Si-En-Enu vidi se kako timovi za potragu i spasavanje izvlače devojčicu iz ruševina i transportuju je na nosilima.

I jedan 35-godišnji muškarac spasen je iz ruševina šestospratnice u pokrajini Hataj.

Spasilački timovi izvukli su i dve sestre iz urušene zgrade u pokrajini Adijaman, 152 sata nakon zemljotresa, dodaje Anadolija.

U Hataju je, takođe 152 sata nakon zemljotresa, iz ruševina izvučena i 85-godišnja žena.

Više od 28.000 žrtava

Ranije danas je objavljeno da je sedmomesečna beba spasena je u turskoj provinciji Hataj, 140 sati nakon što je snažan zemljotres pogodio tu zemlju i Siriju.

Kako prenosi agencija Anadolija, u provinciji Hataj spaseni su i trudna žena i njen brat, nakon što su bili zarobljeni 140 sati u ruševinama.

U provinciji Kahramanmaraš 26-ogodišnji mladić je spašen iz ruševina jedanaestospratnice.

U zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju stradalo je najmanje 28.192 ljudi, od kojih u Turskoj 24.617, dok je u Siriji do sada potvrđen broj od 3.575 poginulih.

Otac nije uspeo da spasi ćerku

Skoro nedelju dana posle razornog zemljotresa, iz Turske i dalje stižu potresne slike, poput one na kojoj se vidi otac koji za ruku drži 15-godišnju ćerku koja je stradala u ruševinama u Kahramanmarašu.

Mesut Hančer je za CNN Turk rekao da je u zemljotresu izgubio i majku, dva starija brata i jednu snaju. Ispričao je da je njegova ćerka bila u poseti svojoj baki.

"Otišao sam tamo čim sam čuo. Pokušao sam sam rukama da izvučem ćerku, ali nažalost nisam mogao da je spasem", rekao je Hančer.

On je dodao da vlasti nisu bile u mogućnosti da dopreme građevinske mašine za raščišćavanje kako bi pomogle da bude spasena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()