Bela kuća: Bajden odobrio novu vojnu pomoć Ukrajini od 400 miliona dolara

Paket od 400 miliona dolara sadrži hitno potrebno oružje

10.05.2024. 20:33
  • Podeli:
džozef džo bajden, 14 sept 2023 - profimedia-65ef38742dbd9.webp Foto: Profimedia

Predsednik SAD Džozef Bajden odobrio je danas novi paket vojne pomoći za Ukrajinu u iznosu od 400 miliona dolara, saopštila je Bela kuća.

I Stejt department je istakao u saopštenju da su SAD objavile značajan novi paket naoružanja i opreme za Ukrajinu kao podršku hrabrom ukrajinskom narodu dok brani svoju zemlju od "agresije" Rusije.

Paket od 400 miliona dolara sadrži hitno potrebno oružje uključujući: dodatnu protivvazdušnu municiju za Patriot i Nacionalne napredne raketne sisteme zemlja-vazduh; protivvazdušne rakete Stinger; opremu za integraciju zapadnih lansera, projektila i radara sa ukrajinskim sistemima; dodatne visoko pokretne artiljerijske raketne sisteme i municiju; artiljerijske metke 155 milimetara i 105 milimetara; rakete TOV i džavelin i protivoklopne sisteme AT-4; preciznu vazdušnu municiju; brze rakete protiv zračenja; borbena pešadijska vozila Bredli; oklopne transportere M113; vozila otporna na mine; obalske i rečne patrolne čamce; municiju i granate za malokalibarsko oružje; municiju za rušenje i rezervne delove, stoji u saopštenju.

Kao što je Bajden jasno rekao, SAD i međunarodna koalicija koju su okupile nastaviće da stoje uz Ukrajinu u njenoj odbrani slobode, navedeno je u saopštenju Stejt departmenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()