Bela kuća: Hamas odgovoran za okončanje primirja, odbio da oslobodi više žena

To je razlog zašto je došlo do prekida pauze u neprijateljstvima

04.12.2023. 21:48
  • Podeli:
hamas_taoci_anadolija -65650081e2395.webp Foto: Anadolija

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je danas da je Hamas odgovoran za okončanje primirja jer je odbio da oslobodi više žena talaca.

"Hamas odbija da oslobodi žene civile koje su morale da budu deo sporazuma. I to odbijanje Hamasa je ono što je dovelo do okončanja sporazuma o taocima, a samim tim i prekida pauze u neprijateljstvima", rekao je Saliven na brifingu za novinare, prenosi Gardijan.

On je rekao da je tokom vikenda vodio "intenzivne telefonske razgovore sa partnerima iz Izraela, Egipta, Katara i drugih zemalja", kao i da se, zajedno sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, sastao sa porodicama nekih Amerikanaca koji su i dalje zatočeni.

"Ono kroz šta ove porodice prolaze je bolno. To je srceparajuće i nezamislivo za bilo koga od nas", rekao je Saliven.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()