Bela kuća: Vagner grupa izgubila više od 30.000 vojnika u Ukrajini

Prema američkim procenama 90 odsto ubijenih plaćenika su bili osuđenici

17.02.2023. 22:11
  • Podeli:
Bijela kuća_Anadolija-1667405735600.webp Foto: Agencija Anadolija

Ruska plaćenička vojna kompanija Vagner grupa pretrpela je gubitak od više od 30.000 ljudi u Ukrajini, saopštila je danas Bela kuća, prenosi Rojters.

Sjedinjene Države procenjuju da su 90 odsto plaćenika Vagner grupe koji su ubijeni u Ukrajini od decembra bili osuđenici, portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Kako je danas preneo TASS, četiri borca Vagner grupe, koji su došli iz Finske su poginula, a jedan je nestao.

"Četiri finska borca su poginula, jedan je nestao – verovatno u ukrajinskom zarobljeništvu. Drugi nastavljaju da se bore", objavio je osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin na Telegram kanalu, odgovarajući na pitanje o sudbini 20 finskih vojnika.

Prigožin je ranije naveo da se u Vagner grupi nalazi oko 20 boraca iz Finske. Oni se, kako je dodao, bore u britanskom bataljonu, kojim komanduje američki državljanin, bivši general marinaca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()