Belorusija i Rusija formiraju zajedničku grupu satelita

'Dogovorili smo se sa Rusijom da u svemiru formiramo zajedničku konstelaciju svemirskih instrumenata. To neće biti samo u vojne svrhe'

04.11.2022. 17:32
  • Podeli:
Satelit_planeta Zemlja_Foto Pixabay-1667590130514.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kaže da su se Belorusija i Rusija dogovorile da formiraju zajedničku grupu satelita u svemiru koji će se, između ostalog, koristiti i u vojne svrhe.

"Dogovorili smo se sa Rusijom da u svemiru formiramo zajedničku konstelaciju svemirskih instrumenata. To neće biti samo u vojne svrhe", rekao je Lukašenko, prenela je beloruska agencija Belta.

Belorusija danas poseduje satelit koji sa visine od 500 – 600 kilometara prati objekat od 35 centimetara, dodao je on.

"Zato je ovde reč o ogromnim koracima koje pravimo", ocenio je beloruski lider, prenosi  Sputnjik.

Lukašenko je istovremeno obećao da će Belorusija "u najskorije vreme" poslati u svemir svog kosmonauta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()