Berluskoni: Zelenski je kriv za rat sa Rusijom

Prošlog septembra, nekadašnji italijanski premijer je izazvao brojne kritike izjavom da je Putin gurnut u rat jer je hteo da na čelo Ukrajine postavi 'pristojne ljude'

12.02.2023. 23:19
  • Podeli:
Silvio Berlusconi_Reuters-639f122866de7.webp Foto: Reuters

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni kaže da ne bi tražio da se sastane sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim da je danas premijer Italije, jer ukrajinskog predsednika smatra krivcem za rat sa Rusijom.

"Nikada ne bih išao da razgovaram sa Zelenskim dok se razara njegova zemlja i ginu vojnici i civili", rekao je Berluskoni novinarima posle glasanja na regionalnim izborima u Lombardiji, prenosi Rojters.

Berluskoni (86) se do izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba često hvalio prijateljstvom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a prošlog septembra je izazvao brojne kritike kada je rekao da je Putin gurnut u rat jer je hteo da postavi "pristojne ljude" na čelo Ukrajine, navodi Rojters.

Berluskoni, lider konzervativne partije Forca Italia koja je deo vladajuće koalicije, oglasio se nakon što je premijerka Italije Đorđa Meloni u petak optužila Francusku da ugrožava jedinstvo Evropske unije.

Ona je izjavila da je večera koju je u Parizu organizovao predsednik Francuske Emanuel Makron za Volodimira Zelenskog ugrozila jedinstvo EU.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()