Bez dogovora Izraela i Hamasa, sutra nova runda pregovora

Katarska televizija navodi da predstavnici Hamasa traže garancije za trajni prekid rata i izraelskih napada na Pojas Gaze

05.05.2024. 09:19
  • Podeli:
izrael, hamas, zastava zastave izraela izraelska - shutterstock-66372c9240507.webp Foto: Profimedia

Pregovori predstavnika Izraela i Hamasa u Kairu završeni su za danas bez dogovora, a sutra sledi nova runda, izjavio je neimenovani visoki zvaničnik palestinske militantne grupe.

''Nije bilo pomaka, dnevni pregovori su završeni. Sutra će početi nova runda'', rekao je zvaničnik Hamasa, prenosi Al Džazira.

Izrael je preliminarno prihvatio uslove za koje je prethodno drugi izvor Hamasa rekao da uključuju puštanje na slobodu između 20 i 33 talaca koje Hamas drži u Pojasu Gaze, u zamenu za oslobađanje više stotina palestinskih zatvorenika i primirje u trajanju od nekoliko nedelja.

Taher Nunu, zvaničnik Hamasa i savetnik vođe palestinske militantne organizacije, Ismaila Hanijea, rekao je ranije danas da svaki dogovor treba da uključi povlačenje Izraela iz Gaze i kraj rata, što su uslovi koje je Izrael prethodno odbio.

Katarska televizija navodi da predstavnici Hamasa traže garancije za trajni prekid rata i izraelskih napada na Pojas Gaze, u kojima je do sada ubijeno više od 34.000 ljudi, od kojih većina žena i dece.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()