Bilans nereda širom Francuske: Više od 440 povređenih policajaca

Ministar unutrašnjih poslova istakao je, takođe, da su na 903 mesta u Parizu zapaljeni gradski mobilijar ili kante za đubre.

24.03.2023. 12:57
  • Podeli:
Tan2023-03-1922521430_5 Francuska protest AP PhotoDaniel Cole-641d8fca35e2f.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen izjavio je danas da je 457 ljudi privedeno, a 441 policajac je povređen u incidentima tokom protesta širom zemlje protiv reforme penzionog sistema.

"U Francuskoj je u četvrtak bilo "mnogo demonstracija, a neke od njih su se pretvorile u nasilne, pre svega u Parizu, kasno protekle noći", rekao je Darmanen za TV kanal CNews.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je, takođe, da su na 903 mesta u Parizu zapaljeni gradski mobilijar ili kante za đubre.

Govoreći o broju privedenih i povređenim policajcima, Darmanen je ocenio da je u pitanju ozbiljan bilans i da su policija i žandarmi štitili "većinu osoba koje su demonstrirale u četvrtak protiv penzione reforme".

Protesti zbog penzione reforme - pre svega najavljenog kasnijeg odlaska u penziju, traju već treći mesec u Francuskoj. Prema policiji, 1,089 miliona ljudi, odnosno 3,5 miliona, kako kažu iz konfederacije sindikata CGT, učestvovalo je juče u protestima širom zemlje.

U nekim gradovima, pre svega Parizu i Renu, demonstracije su bile obeležene nasiljem.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()