Bilans novog zemljotresa u Turskoj: Jedna osoba poginula, 110 povređeno

U potresu je srušeno i 29 zgrada

27.02.2023. 17:40
  • Podeli:
AA-20230227-30426309-30426306-NAKON_NOVOG_ZEMLJOTRESA_U_TURKIYE_OTAC_I_KCERKA_SPASENI_IZ_SRUSENE_KUCE-63fcdcd6e0ee0.webp Foto: Anadolija

U zemljotresu jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali koji je danas pogodio jugoistok Turske, poginula je jedna osoba, povređeno je 110, a srušeno je 29 zgrada, izjavili su turski zvaničnici.

Poslednji naknadni potres dogodio se na dubini od 6,15 kilometara, tri sedmice nakon razornog zemljotresa u kome je poginulo više od 50.000 ljudi u Turskoj i Siriji, preneo je Rojters.

CNN Turk je uživo izveštavao kako je spasilački tim izvadio iz ruševina jednog muškarca u provinciji Malatija.

Nešto kasnije prikazano je spasavanje ženske osobe, za koju su naveli da mu je ćerka, iz iste zgrade.

Direktor Uprave turskog odeljenja za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) Junus Sezer rekao je na konferenciji za novinare da su spasilački timovi upućeni u pet zgrada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()