Bilo je i vreme: Premijer Kine obznanio da je zemlja ostvarila odlučnu pobedu nad kovidom-19

Biće uvedeni i specijalizovani timovi sa zadatkom da suzbijaju buduće izbijanje novih bolesti

11.03.2024. 10:53
  • Podeli:
li ćijang - 5 mart 2024 - profimedia-65eed47685e7a.webp Foto: Profimedia

Kina je ostvarila veliku, odlučnu pobedu u borbi protiv virusa COVID-19, rekao je danas kineski premijer Li Ćijang.

On je to naveo u izveštaju povodom godišnje sednice kineskog parlamenta (NPC) gde je direktor kineske Nacionalne administracije za kontrolu i prevenciju bolesti Vang Hešeng najavio nove zakonske mere za suzbijanje budućih bolesti, prenosi Rojters.

Te mere odnosiće se na prevenciju zaraznih bolesti, kontrolu i karantin.

Vang je izjavio i da će biti uvedeni i specijalizovani timovi sa zadatkom da suzbijaju buduće izbijanje novih bolesti.

On je istakao da će biti teško da se izbegnu patogeni sa epidemijskih potencijalom, ali da epidemije mogu biti sprečene.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()