Bivši Trampov saradnik osuđen na 4 meseca zatvora zbog nepoštovanja Kongresa

Navaro je proglašen krivim jer se nije odazvao sudskom pozivu i pozivu Predstavničkog doma da svedoči o dešavanjima 6. januara

25.01.2024. 21:21
  • Podeli:
piter navaro, 25 jan 2024 - AP Photo Jose Luis Magana Tanjug-65b2c1bb902de.webp Foto: AP Photo/Jose Luis Magana/Tanjug

Piter Navaro, koji je bio pomoćnik Donalda Trampa u Beloj kući, osuđen je danas na četiri meseca zatvora zbog nepoštovanja Kongresa jer je odbio da sarađuje u istrazi Kongresa o napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine.

Navaro je proglašen krivim jer se nije odazvao sudskom pozivu i pozivu Predstavničkog doma da svedoči o dešavanjima 6. januara, prenosi AP.

On je bio trgovinski savetnik Bele kuće tokom Trampovog predsedničkog mandata, nakon čega je promovisao tvrdnje republikanaca o masovnoj prevari na izborima 2020. godine koje je Tramp izgubio od demokrate Džozefa Bajdena, navodi agencija.

Navaro je najavio da će uložiti žalbu na presudu, rekavši da ne može da sarađuje na istrazi jer se Tramp pozvao na privilegiju izvršne vlasti.

"Niko na mom položaju ne bi trebalo da bude u sukobu između zakonodavne i izvršne vlasti", rekao je Navaro.

Sudija mu je, međutim, zabranio da taj argument iznese na suđenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()