Blinken razgovarao sa Galantom o situaciji na terenu u Gazi

Blinken je ponovo upozorio Galanta da Izrael ne preduzima masovnu ofanzivu na Rafu

13.05.2024. 14:34
  • Podeli:
izrael, gaza, pojas gaze, područje oko bolnice al-šifa, izraelski napadi - 2 april 2024 - profimedia-660bf0b91f7a2.webp Foto: Profimedia

Izraelski ministar odbrane Joav Galant poručio je američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu da izraelska vojska vrši ''preciznu operaciju'' u Rafi u južnom delu Pojasa Gaze, dodajući da neće odustati od cilja da se oslobode taoci, a pripadnici Hamasa budu eliminisani ''kao vojska i kao uprava''.

Kako prenosi Tajms of Izrael, Galant i Blinken razgovarali su o razvoju događaja u Gazi, uključujući operacije vojske u celom Pojasu u uslovima prisustva terorističkih uporišnih tačaka, kao i preciznim operacijama u Rafi protiv preostalih bataljona Hamasa, dok se istovremeno obezbeđuje prelaz'', što se odnosi na prelaz Rafa sa Egiptom.

Blinken je ponovo upozorio Galanta da Izrael ne preduzima masovnu ofanzivu na Rafu, prema rečima portparola Stejt departmenta Metjua Milera.

''Ministar je izrazio zahvalnost sekretaru Blinkenu zbog podrške koje administracija SAD pruža izraelskoj bezbednosti'', naveo je Miler.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()