Blinken stiže u Rijad

Razgovor o naporima za postizanje primirja u Gazi i oslobađanju izraelskih talaca

27.04.2024. 21:58
  • Podeli:
entoni blinken - 18 mart 2024 - profimedia-65f994204d34d.webp Foto: Profimedia

Američki državni sekretar Entoni Blinken posetiće Saudijsku Arabiju u ponedeljak i utorak kako bi se sastao sa regionalnim partnerima i razgovarao o naporima za postizanje primirja u Gazi i oslobađanju izraelskih talaca, saopštio je danas Stejt department.

"Razgovaraće o nedavnom povećanju humanitarne pomoći koja se dostavlja Gazi i istaći važnost osiguranja da to povećanje bude održivo", navodi se u saopštenju Stejt departmenta, preneo je Rojters.

Navodi se još i da će državni sekretar naglasiti važnost sprečavanja širenja konflikta i razgovarati o trenutnim naporima za postizanje trajnog mira i bezbednosti u regionu, "uključujući put ka nezavisnoj palestinskoj državi uz osiguravanje bezbednosti za Izrael."

Blinken je trenutno u trodnevnoj poseti Kini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()