Bljesak obasjao Kijev, Ukrajinci mislili da ih Rusi napadaju iz kosmosa: U sve se uključila i NASA

Neobičan bljesak uznemirio je sinoć stanovnike Kijeva

20.04.2023. 08:54
  • Podeli:
kijev bljesak twitter@JK2022Z-6440e155b46df.webp Foto: Twitter@JK2022Z

Neobičan i veliki bljesak uznemirio je noćas stanovnike Kijeva, a gradska uprava tvrdi da je reč o padu starog NASA satelita. Bljesak je primećen oko 22 časa po kijevskom vremenu. 

Međutim, izgleda da je gradska uprava zapravo smislila neko brzinsko opravdanje jer nemaju objašnjenje šta se dogodiolol

 

Bljesak je toliko uznemirio stanovnike Kijeva da je većina pomislila da je reč o ruskom kosmičkom napadu.

Koliko je ovaj bljesak uplašio stanovnike, najbolje govori podatak da je gradska uprava aktivirala uzbunu za vazdušni napad.

Ipak, protivvazdušna odbrana nije radila, rekao je načelnik kijevske vojne uprave Serhej Popko, koji je kategorički potvrdio da je reč o padu svemirskog satelita na Zemlju.

Međutim, najveću konfuziju izazvala je izjava NASA-e koja tvrdi da je satelit još uvek bio u orbiti kada se desio bljesak iznad Kijeva te da bljesak nema veze sa satelitom Reši koji bi trebalo da se sruši na Zemlju do kraja nedelje. Naime, reč je o starom satelitu koji je pre 11 godina lansiran u Zemljinu orbitu i izbačen iz upotrebe još 2018. godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()