Blumberg: Rusija će na sudu da ospori konfiskaciju zamrznute imovine

Ruske vlasti su takođe naručile ekspertske izveštaje koji analiziraju relevantno strano zakonodavstvo i presedane

12.01.2024. 17:43
  • Podeli:
sef banke, trezor, banka, zlato, zlatne poluge, devizne rezerve - shutterstock-65a16c2a540d8.webp Foto: Shutterstock

Rusija priprema pravne mere kako bi sprečila pokušaje Sjedinjenih Američkih Država ili Evrope da konfiskuju 300 milijardi dolara zamrznute imovine centralne Banke Rusije (BR) u korist Ukrajine, prenosi Blumberg pozivajući se na svoje izvore.

Ruski zvaničnici koji žele da ostanu anonimni su rekli da je Banka Rusije  blizu zaključivanja sporazuma sa međunarodnim advokatskim firmama o zastupanju interesa zemlje u slučaju sudskog spora oko imovine.

Ruske vlasti su takođe naručile ekspertske izveštaje koji analiziraju relevantno strano zakonodavstvo i presedane, dodali su pomenuti izvori. Banka Rusije odbila je da Blumbergu komentariše svoje planove. 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da bi Moskva mogla da sudskim putem ospori eventualnu odluku o oduzimanju ruske imovine.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je 6. januara da se ubrza stvaranje pravnog okvira za prenos zamrznute ruske imovine njegovoj

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()