Bonton ostavio u Hrvatskoj, pa krenuo da ljubi nemačku ministarku: Grlićev skandal odzvanja Evropom

Politička analitičarka se pita zašto Radman nije na taj isti način poljupcima "navalio" i na susednog ministra koji je bio muškarac

04.11.2023. 22:13
  • Podeli:
gordan grlić radman, analena berbok, pokušaj poljupca - 2 nov 2023 -  profimedia-6546ac2621117.webp Foto: Profimedia

Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman izazvao je kontroverze tokom pozdravljanja nemačke koleginice Analene Berbok, kada je tokom samita ministara EU pokušao da je poljubi.

Uprkos tome što se nemačka ministarka nasmejala i pokušala da ne reaguje čudno, njeno iznenađenje zbog gesta kolege svakako je bilo vidljivo.

Čudni početak ministarskog samita izazvao je brojne reakcije u hrvatskim medijima, a neki su interakciju nazvali "izuzetno nepristojnom".

Hrvatski ministar se branio da je to bio "topao, ljudski pristup koleginici". Ipak, dodao je da je "možda bio čudan trenutak" i izvinio se svima koji su tako protumačili. Nemačka šefica diplomatije nije dala svoj komentar.

Gordan Grlić Radman tako je postao Gordan Ljubić Radman, kako su ga prekrstili na društvenim mrežama, i ne samo to - zvezda je i naslovnica nemačkih i britanskih medija zbog neprimerenog pokušaja poljupca. A reakcije nisu izostale ni u Hrvatskoj.

"Vi kao ministar prolazite neku školu bontona, neki protokol. Ne možete se tako ponašati u javnosti. Jednostavno ne možete", poručila je politička analitičarka Mirjana Rakić.

Ona je dodala da ne vidi zašto nije na taj isti način s poljupcima "navalio" i na susednog ministra koji je bio muškarac, a ne na ženu.

"Dakle, totalno neprimereno. Ako je želeo da pokaže da su si dobri, iako su to prekratki rokovi i jednog i drugog ministra da bi vi baš postali prijatelji, a da to i jeste slučaj, to se ne pokazuje na takvom skupu. Pre svega, politika i diplomatija nisu za zabavu", zaključila je Rakićeva.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()