Briselski Manekin Pis 'obukao' srpsku nošnju na Dan državnosti

'Ništa što srpski narod danas ima, ne bi se desilo da nije bilo 1804. i Prvog srpskog ustanka', istakao ambasador Srbije u Belgiji Aleksandar Tasić

15.02.2023. 14:23
  • Podeli:
Brisel_Manekin Pis_šumadijska narodna nošnja_Foto Twitter @SRBinBelgium-63ecdcaa9dc1e.webp Foto: witter / @SRBinBelgium

Dan državnosti Srbije obeležen je u Briselu oblačenjem simbola tog grada, statue "Manekin Pis" u šumadijsku narodnu nošnju.

Ambasador Srbije u Belgiji Aleksandar Tasić je tom prilikom upoznao prisutne sa istorijatom Sretenja.

"Ništa što srpski narod danas ima, ne bi se desilo da nije bilo 1804. i Prvog srpskog ustanka", poručio je Tasić, i objasnio kako je Sretenje bitan događaj u istoriji moderne, demokratske i pre svega suverene Srbije.

"Srbija je ponosna na svoju prošlost, i stabilnim korakom korača ka prosperitetnoj budućnosti" zaključio je on.

Obeležavanju Dana državnosti Srbije prisustvovali su i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Belgije, predstavnici grada Brisela, udruženje "Prijatelji Manekin Pisa" i mnogobrojni prijatelji naše zemlje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()