Britanska služba tvrdi: Ukrajinski dron uništio ruski supersonični bombarder na aerodromu

Iz Kijeva je juče saopšteno da su ruske snage koristile bombarder TU-22M3 za bombardovanje ciljeva širom Ukrajine

22.08.2023. 14:32
  • Podeli:
Tupoljev Tu-22M-3_ruski bombarder_Foto Wikimedia Dmitriy Pichugin-64e4aabe06595.webp Foto: Wikimedia / Dmitriy Pichugin

Britanska vojna obaveštajna služba je saopštila da je u napadu dronovima na vojni aerodrom u Rusiji, za koji je Moskva okrivila Kijev, vrlo verovatno uništen supersonični dalekometni bombarder TU-22M3.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je vojni aerodrom u Novgorodskoj oblasti, na kojem su stacionirani takvi i slični avioni, napali ukrajinski dronovi i da je jedan avion oštećen, ali nije objavilo više detalja, prenosi Rojters.

Iz Kijeva je juče saopšteno da su ruske snage koristile bombarder TU-22M3 za bombardovanje ciljeva širom Ukrajine. Zapadni eksperti veruju da Rusija ima oko 60 takvih aviona.

Rusija, koja je proglasila Britaniju neprijateljskom zemljom zbog njene vojne i finansijske podrške Ukrajini, nije dala komentar o navodiam britanske službe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()