Broj poginulih u uraganu "Helena" u SAD povećan na 227

Nije poznato koliko se još osoba vode kao nestale.

06.10.2024. 16:44
  • Podeli:
uragan helena, 26 sept 2024 - foto Reuters-66f5a9ba0e62a.webp Foto: Reuters

Broj poginulih u uraganu "Helena" u SAD povećao se na 227 nakon što spasioci nastavljaju izvlačenje tela više od nedelju dana od kada je nevreme pogodilo jugoistok zemlje i izazvalo žrtve u šest država.

Broj poginulih u petak iznosio je 225, a, u međuvremenu, spasioci su pronašli još dva tela u američkoj državi Južnoj Karolini.

AP navodi da nije poznato koliko se još osoba vode kao nestale.

"Helena" je od 26. septembra kao uragan 4. kategorije napravila veliku štetu rušeći domove, uništavajući puteve i dovodeći do prekida u snabdevanju strujom za milione potrošača.

To je najsmrtonosniji uragan koji je pogodio kopno SAD od "Katrine" 2005. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()