Četiri migranta poginula pokušavajući da pređu Lamanš po ledenom vremenu

Peti migrant koji se nalazio u čamcu ostao je živ, ali je u kritičnom stanju

14.01.2024. 11:01
  • Podeli:
lamanš, engleski kanal, migranti - 13 jan 2024 - profimedia-65a3aa338c519.webp Foto: Profimedia

Četiri migranta koji su se u malom čamcu, po ledenom vremenu, otisnuli u nemirne vode kanala Lamanš, poginuli su pokušavajući da se domognu broda kod obale severne Francuske, saopštile su danas francuske pomorske vlasti.

Peti migrant koji se nalazio u čamcu ostao je živ, ali je u kritičnom stanju, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Grupa migranata je pokušavala da stigne do broda kod Vimereuka kada je mali čamac u kojem su plovili oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu upao u nepredviđene poteškoće, saopštila je nadležna prefektura.

Tela migranata otkrila je posada tegljača koji je patrolirao duž obale.

Region Kalea je za migrante početna tačka za najkraći prelaz do Engleske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()