Crna sudbina zatočenika Hamasa: U napadima IDF ubijena 2 izraelska taoca, povređeno njih 8

Ističe se i da Izrael "snosi punu odgovornost za živote onih koji su povređeni zbog njihovog kontinuiranog bombardovanja"

11.02.2024. 15:34
  • Podeli:
gaza razaranje anadolija (2)-65bce262d12b7.webp Foto: Anadolija

U izraelskim napadima u proteklih 96 sati stradala sa dva izraelska taoca, a osam ih je teško ranjeno, saopštilo je danas Hamasovo oružano krilo, Brigade al Kasam.

U saopštenju objavljenom na Telegram kanalu Brigada al Kasam dodaje se da je stanje talaca "sve teže" usled nemogućnost da im se obezbedi odgovarajuća pomoć. 

Ističe se i da Izrael "snosi punu odgovornost za živote onih koji su povređeni zbog njihovog kontinuiranog bombardovanja", prenosi Rojters.

Sukob u Pojasu Gaze počeo je 7. oktobra kada je Hamas napao jug Izraela i ubio oko 1.200 ljudi, uglavnom civila i uzeo oko 250 talaca, prema izraelskim podacima. 

Prema internom izveštaju Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), koji je prošle nedelje citirao Njujork tajms, više od petine preostalih talaca koje palestinska militantna grupa Hamas drži u Pojasu Gaze je mrtva.

Prema podacima IDF, preminula su najmanje 32 taoca od preostalih 136.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()