Čudesne slike obišle svet: Blagodatni oganj unet u hram Groba Gospodnjeg u Jerusalimu

Čudo ulaska Blagodatnog ognja dešava se uoči praznika Vaskrsenja Hristovog po julijanskom kalendaru, koji se slavi sutra

04.05.2024. 14:53
  • Podeli:
jerusalim blagodetni oganj reuters-66362f2048e9e.webp Foto: Reuters

Blagodatni oganj je unet u hram Groba Gospodnjeg, u Jerusalimu, prenose ruski mediji.

Patrijarh jerusalimski Teofil III je izašao iz Edikule, u kojoj se molio za ulazak ognja i počeo da ga deli narodu u hramu.

Čudo ulaska Blagodatnog ognja dešava se uoči praznika Vaskrsenja Hristovog po julijanskom kalendaru, koji se slavi sutra.

Oganj se unosi u crkvu Groba Gospodnjeg, u Jerusalimu, koja je podignuta iznad prostora gde je Isus Hristos razapet, sahranjen i vaskrsao.

Po predanju, Blagodatni oganj se prenosi u različite zemlje kao svetilište. 

Od 2003. godine Fond Svetog Andreja Prvozvanog ga svake godine dostavlja iz hrama Groba Gospodnjeg u Jerusalimu u Moskvu za Vaskrs. 

Reuters

Fondacija uz blagoslov Patrijarha moskovskog i cele Rusije, zvanično organizuje unošenje Blagodatnog ognja u okviru programa "Zatražite mir za Jerusalim", kao i unošenje moštiju svetaca u Rusiju i razne obrazovne projekte.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()