Čudo posle zemljotresa: Pronađen živ poljski rudar koji je bio zarobljen u rudniku više od 48 sati

Jedan rudar je poginuo od posledica zemljotresa pre dva dana, a spasioci su izvukli njih 76

13.07.2024. 16:23
  • Podeli:
poljska spasilačka služba, poljska hitna pomoć - 13 jul 2024 - foto Reuters-6692898bc8979.webp Foto: Reuters

Poljski rudar koji je bio zarobljen u rudniku uglja od četvrtka pronađen je danas živ, javili su lokalni poljski mediji. Državna televizija TVP Info objavila je da je rudar bio pri svesti kada su spasioci stigli do njega, preneo je Rojters.    

Televizija RMF FM javila je da je rudar prevezen helikopterom u bolnicu.    

Rudnik Ridultovi na jugu Poljske, kojim upravlja državna grupa PGG, pogodio je zemljotres oko 6 časova ujutru u četvrtak.

Jedan rudar je poginuo od posledica zemljotresa, a spasioci su u četvrtak spasili oko 76 rudara, od kojih je 17 prebačeno u bolnicu.

Većina rudara otpuštena je iz bolnice, preneo je TVP Info.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()