Da li će doći do mirovnih pregovora između Ukrajine i Rusije: Oglasio se Kremlj

Peskov je komentarisao izjavu Zelenskog da priprema "plan za pobedu nad Rusijom"

28.08.2024. 12:36
  • Podeli:
ruskA VOJSKA UKRAJINA Russian Defense Ministry Press Service via AP TANJUG-6697c1d6989cb.webp Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP tANJUG

 Trenutno ne postoje preduslovi za mirne pregovore o Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"U ovom trenutku je više nego očigledno da ne postoje preduslovi za takve pregovore", rekao je Peskov na brifingu, komentarišući mogućnost pregovora o mirnom rešenju ukrajinskog sukoba.

Prema njegovim rečima, napadi Kijeva, poput invazije na Kursku oblast, eskaliraju tenzije do krajnjih granica.

Komentarišući izjavu predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da priprema "plan za pobedu nad Rusijom", Peskov je naglasio da je Rusija svesna "suštine kijevskog režima" i da će ostvariti svoje ciljeve.

"Ovo nije prvi put da čujemo ovakve izjave od predstavnika kijevskog režima, svesni smo suštine ovog režima, nastavljamo našu specijalnu vojnu operaciju i ostvarićemo sve naše ciljeve", rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Peskov se saglasio sa izjavom kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa o pretnji trećeg svetskog rata posle napada Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti, napominjući da "postoji razlog za zabrinutost".

On je naveo i da indijski premijer Narendra Modi u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nije predložio plan za mirno rešavanje situacije u Ukrajini uz učešće Indije i ukazao na privrženost Indije mirnom rešenju ukrajinskog sukoba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()