Da li će se Ukrajinci povući iz Bahmuta: Komandanti i Zelenski doneli odluku

Ranije je list Bild, pozivajući se na svoje izvore, objavio da je situacija oko Bahmuta izazvala sporove između Zelenskog i Zalužnog.

06.03.2023. 14:50
  • Podeli:
bahmut - reuters-63fef56776775.webp Foto: Reuters

Valerij Zalužni, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine i komandant Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski su se izjasnili za nastavak borbi u Bahmutu i utvrđivanje pozicija u gradu.

 To je u ponedeljak saopštila pres služba predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog nakon pojavljivanja u medijima informacija o nesuglasicama između Zelenskog i Zalužnog.

Zelenski je, predsedavajući štabom Vrhovnog glavnokomandujućeg, na čijem se sastanku "posebno detaljno razgovaralo o situaciji u Bahmutu", postavio Zalužnom i Sirskom pitanje o daljim akcijama Oružanih snaga Ukrajine u ovom rejonu.

Kako se navodi na sajtu ukrajinskog predsednika, oba komandanta su podražala nastavak odbrambenih akcija u Bahmutu.

Ranije je list Bild, pozivajući se na svoje izvore, objavio da je situacija oko Bahmuta izazvala sporove između Zelenskog i Zalužnog.

Prema pisanju nemačkog lista, Zalužni je pre nekoliko nedelja govorio Zelenskom o potrebi da se ukrajinske trupe povuku iz Bahmuta. 

Međutim, predsednik Ukrajine je imao drugačiji stav po ovom pitanju, prenose Novosti.

Bahmut se nalazi u delu Donbasa koji kontroliše Ukrajina i predstavlja važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u istočnoj Ukrajini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()