Da li se otvara novo žarište: Ukrajina prvi put napala dronovima Severnu Osetiju

Rusija tvrdi da je oborila ukrajinske dronove

08.06.2024. 23:46
  • Podeli:
dron, dronovi, napad dronom, dronovima - shutterstock (2)-65699b842740d.webp Foto: Shutterstock

Ukrajinske bespilotne letelice danas su prvi put poletele ka Severnoj Osetiji u Rusiji gde se nalazi strateški aerodrom Mozdok, na 1.000 kilometara od ukrajinske granice, rekli su izvori iz Odbrambene obaveštajne službe (GUR) za Unian.

„Uspešna operacija GUR, aktivnosti se nastavljaju“, rekao je sagovornik Unian bez navođenja dodatnih detalja.

Šef republike Severna Osetija Sergej Menjajlo objavio je ranije danas na svom Telegram kanalu da su ruski sistemi PVO oborili tri ukrajinska drona.

„Prema preliminarnim informacijama, bespilotne letelice su stigle sa ukrajinske strane, a njihov cilj je bio vojni aerodrom“, naveo je Menjajlo.

Unian navodi da se na aerodromu Mozdok nalaze bombarderi Tu-22M3, koji odatle poleću da bi vršili masovne napade na Ukrajinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()