Da li vas umiruje izjava Bajdena: Na Bliskom istoku moguć opšti rat, ali moguće je i postići rešenje

Bajden je rekao i da je "smiren" u vezi sa svojom odlukom da napusti predsedničku trku 2024

25.09.2024. 19:06
  • Podeli:
džozef džo bajden, 28 april 2024 - profimedia-662df7b89b39d.webp Foto: Profimedia

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da je na Bliskom istoku moguć opšti rat, ali da postoji i mogućnost postizanja rešenja za sukobe Izraela u Gazi i sa Hezbolahom.

"Opšti rat je moguć, ali mislim da postoji i prilika - još smo u igri da postignemo rešenje koje može fundamentalno da promeni ceo region", rekao je Bajden za Ej-Bi-Si (ABC).

Bajden je rekao i da je "smiren" u vezi sa svojom odlukom da napusti predsedničku trku 2024.

"Kada sam se kandidovao za prvi mandat, rekao sam da ću biti tranzicioni predsednik... Ono što se desilo je da smo imali toliko uspeha u obavljanju stvari, a ljudi su mislili da ne možemo da ih završimo, a ja sam shvatio da sam potrošio više vremena nego što bih to uradio da sam predao kormilo drugome", rekao je Bajden.

Govoreći o potpredsednici SAD Kamili Haris, Bajden je rekao da je ona snažna i časna. 

"I ono što mi se sviđa kod nje, ono što nam je zajedničko, je da imamo optimističan pogled na budućnost", istakao je on.    

Bajden je rekao da veruje da bi pobedio bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u novembru da nije odustao od svoje kandidature za reizbor sredinom jula zbog zabrinutosti demokrata oko njegovih godina i kondicije.

"Uveren sam da bih pobedio Trampa. On je gubitnik", naglasio je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()