Deca u Gazi u riziku da umru od gladi, bolesti i dehidratacije: Zloslutne najave sa Bliskog istoka

Naglašeno je da će "brojke nastaviti da se pogoršavaju" ako ne bude bio uspostavljen prekid vatre

08.11.2023. 22:38
  • Podeli:
džabalija izbeglički kamp, pojas gaze, palestinci - 1 nov 2023 - foto AP Photo Abed Khaled Tanjug-654bf1d65abad.webp Foto: AP Photo/Abed Khaled/Tanjug

Nevladina organizacija "Save the Children" saopštila je danas da su deca u Pojasu Gaze, koju ne ubiju bombe, u riziku da umru od gladi, bolesti ili dehridatacije.

"Situacija je katastrofalna. Civili, posebno deca, nastavljaju da plaćaju najveću cenu nasilja koje je u toku", rekla je Aleksandra Saje iz "Save the Children" u Vašingtonu, prenosi Al Džazira.

Ona je dodala da je ukupan broj dece koja su ubijene u Gazi u prethodnih nekoliko nedelja veći od ukupnog broja dece ubijene u svim sukobima od 2019. godine.

"Znamo da je više od 1.000 dece nestalo ili je zarobljeno pod ruševinama", navela je Saje.

Naglasila je da će "brojke nastaviti da se pogoršavaju" ukoliko ne bude bio uspostavljen prekid vatre.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()