Demonstranti se popeli na krov kuće Rišija Sunaka

Drama u Velikoj Britaniji

03.08.2023. 10:48
  • Podeli:
Riši Sunak_Rishi_Foto Reuters-63caf279212ef.webp Foto: Reuters

Četvoro aktivista Grinpisa popela su se danas na krov kuće da protestuju protiv njegove podrške velikom proširenju bušenja nafte i gasa u Severnom moru, javlja "Daily Mail".

Demonstranti su se popeli na vilu vrednu dva miliona funti u Ričmondu, u severnom Jorkširu, i ogrnuli je u, kako su opisali, 200 kvadratnih metara "uljano-crne tkanine".

U isto vreme, još dvoje aktivista razvila su transparent sa natpisom "Riši Sunak – Profit od nafte ili naša budućnost?" ispred kuće.

Sunak nije na imanju nakon što je juče otišao na porodični odmor u SAD sa suprugom Akšatom Murti i njihovim ćerkama Krišnom (12) i Anuškom (10).

Očekuje se da će premijer provesti desetak dana u inostranstvu na Zapadnoj obali i posetiće Diznilend u Kaliforniji - ostavljajući Olivera Daudena zaduženog za Veliku Britaniju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()