Deo očevog carstva ipak na prodaju: Naslednici Silvija Berluskonija krenuli u rasprodaju

Svo petoro dece bivšeg premijera prihvatilo je očevo nasleđe u skladu sa njegovim poslednjim željama, a dvoje najstarije dece formalno su preuzeli kontrolu nad očevim poslovnim carstvom

10.12.2023. 10:00
  • Podeli:
Silvio Berluskoni_Berlusconi_Foto Reuters-1664174992701.webp Foto: Reuters

Petoro dece naslednika Silvija Berluskonija donelo je odluku da proda deo imovine koja je pripadala bivšem italijanskom premijeru i medijskom magnatu koji je preminuo 12. juna 2023. godine, preneli su danas lokalni mediji.

Pozivajući se na dobro upućen, neimenovani izvor, agencija ANSA prenosi da su Berluskonijevi naslednici dali ovlašćenje za prodaju Vile Gerneto, zgrade iz 18. veka u Lesmou, u provinciji Monca i Brijanca, gde je pokojni Silvio Berluskoni želeo da osnuje "univerzitet slobodne misli".

Porodica, međutim, nema nameru da prodaje vilu San Martino u Arkoru, nadomak Milana u kojoj je živeo Beruskoni, tvrdi ovaj izvor.

Svo petoro dece bivšeg premijera prihvatilo je očevo nasleđe u skladu sa njegovim poslednjim željama, a dvoje najstarije dece formalno su preuzeli kontrolu nad očevim poslovnim carstvom vrednim sedam milijardi evra.

Berluskoni je krajnje jasno izrazio svoje želje, dodelivši sav raspoloživi deo Marini i Pjeru Silviju, deci svoje prve supruge Karle Elvire Dal'Oglio. To znači da 53 procenata Fininvesta pripada Marini i Pjeru Silviju, a 47 odsto dele preostalo troje dece.

Ostatak zaostavštine, odnosno vile, čamci, umetnička dela, lična ulaganja, bankovni računi, biće podeljen u odnosu 60/40, odnosno 60 odsto Marini i Pjeru Silviju i 40 odsto proporcionalno Barbari, Eleonori i Luiđiju.

U testamentu Berluskoni je ostavio i tri zaveštanja - prvo od 100 miliona je u korist njegovog brata Paola Berluskonija. Sličan iznos će pripasti njegovoj partnerki Marti Fašini, a 30 miliona ostavio je svom prijatelju Marčelu Del'Utriju.

Berluskonijeva imovina ukupno vredi četiri milijarde evra, uključujući kompanije koje se kotiraju na berzi, velike investicije u nekretnine, hartije od vrednosti i umetnička dela, a najveći deo čini vrednost Fininvesta - 2,8 milijardi evra.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()