Desničari u Austriji organizuju proteste protiv postavljanja šatora za migrante

Povod za protest je što je Ministarstvo unutrašnjih poslova postavilo 17 šatora na teritoriji prihvatnog centra, a za to nisu tražili odobrenje opštinskih vlasti, trvde organizatori.

26.10.2022. 15:14
  • Podeli:
protesti austrija foto twitter.jpg Foto: Twitter @NewsIntervene

Protest na koji je pozvala vlast u mestu Sankt Georgen im Atergau u Gornjoj Austriji i to zbog šatora koje je policija postavila za izbeglice na prostoru prihvatnog centra Talham pretvorio se u skup desničarske i ekstremno desničarske scene.

Na protest je pozvao gradonačelnik Sankt Georgena Ferdinand Ajgner sa svim frakcijama u opštinskoj vlasti, a policija, koja je skup ocenila kao desničarski, tvrdi da su se tamo okupile njima poznate ličnosti s desničarske scene, među kojima i vođa "identitarista" Martin Selner.

Okupljeni su zviždali govornicima iz lokalne vlasti, koji su govorili o tome da se situacija još ne može porediti sa onom iz 2015. godine.

Kompanija zadužena za održavanje autoputeva Asfinag zatvorila je ulaze i izlaze na autoput Vestautoban, a učesnicima protesta zabranjeno je da blokiraju autopu, rekao je agenciji APA gradonačelnik Ajgner.

"Želimo sada najpre mirno da ukažemo na ovaj problem i zato smo rekli da ćemo zatvoriti samo prilaze. Ako se ništa ne bude promenilo razmislićemo o daljim merama", kazao je gradonačelnik.

Povod za protest je što je Ministarstvo unutrašnjih poslova postavilo 17 šatora na teritoriji prihvatnog centra, a za to nisu tražili odobrenje opštinskih vlasti, trvde organizatori.

"Ti šatori remete atmosferu u mestu, jer sada imamo previše mladih muškaraca", kazao je Ajgner.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()