Doktor iz pakla: Britanski lekar priznao krivicu za neuspešnu zaveru da ubije partnera svoje majke

Tužilac Piter Mejkpis rekao je da je Kvan bio zabrinut zbog testamenta njegove majke,

07.10.2024. 15:27
  • Podeli:
lonon, londonska britanska hitna pomoć - 5 jun 2024 - profimedia-666f002e3d203.webp Foto: Profimedia

Britanski lekar Tomas Kvan izjasnio se danas krivim za neuspešnu zaveru da ubije partnera svoje majke lažnom vakcinom protiv kovid-19, koja je uključivala falsifikovanje medicinske dokumentacije i maskiranje da bi svojoj žrtvi ubrizgao otrov.

Kvan (53) se predstavio kao medicinska sestra i čak je izmerio pritisak svojoj majci pre nego što je dao otrov njenom partneru Patriku O'Hari u Njukaslu, u severnoj Engleskoj, preneo je Rojters.

O'Hara je preživeo, ali pati od ozbiljne bakterijske infekcije nakon što je dobio lažnu vakcinu, rekli su tužioci.

Kvan, porodični lekar u Sanderlendu, izjasnio se danas krivim za pokušaj ubistva ubrzo nakon što mu je suđenje počelo u Njukastlu prošle nedelje, saopštilo je osoblje suda.

On je ranije priznao optužbu za davanje štetne supstance.

Tužilac Piter Mejkpis rekao je da je Kvan bio zabrinut zbog testamenta njegove majke, koji predviđa da će njenu kuću naslediti O'Hara ako bude živ posle njene smrti.

"Kvan je iskoristio svoje enciklopedijsko znanje i istraživanje o otrovima da bi izvršio svoj plan", kazao je Mejkpis.

Plan je bio da se preruši u patronažnu sestru i u domu koji je O'Hara delio sa njegovom majkom, ubrizga mu otrov pod izgovorom da mu daje vakcinu protiv kovid-19.

Kvan se prijavio u hotel pod lažnim imenom, koristio je lažne registarske tablice na automobilu i prerušio se uz pomoć perike da bi izvršio plan, dodao je Mejkpis.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()