Došla iz Los Anđelesa, pa uhapšena: Ruskinja priznala krivicu za izdaju i slanje novca Ukrajini

Karelina se suočava sa doživotnom zatvorskom kaznom

07.08.2024. 15:32
  • Podeli:
ksenija karelina, 20 jun 2024 - profimedia-0883360767-66b376eb464fc.webp Foto: Profimedia

Dvojna državljanka Rusije i SAD Ksenija Karelina, optužena za izdaju zbog transfera novca za potrebe ukrajinske vojske, danas je pred sudom u Jekatarinburgu priznala krivicu, rekao je njen advokat.

U februaru je ruski FSB izvestio da su u Jekaterinburgu suzbijene nezakonite aktivnosti 33-godišnje Kareline koja živi u Los Anđelesu i ima dvojno državljanstvo Rusije i SAD, a koja je učestvovala u pružanju finansijske pomoći Ukrajini. 

Karelina je uhapšena i optužena za izdaju zbog donacije koju je uplatila neprofitnoj organizaciji Razom za pomoć Ukrajini. Prema ruskim istražiteljima, ona je poslala novac za kupovinu taktičkih lekova, opreme, oružja i municije za ukrajinsku vojsku.

Sud je saopštio da je Karelina izvršila transfer sredstava u interesu jedne od ukrajinskih organizacija od februara 2022, piše RIA Novosti.

Karelina se suočava sa doživotnom zatvorskom kaznom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()